Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Toate tipurile de alergii la pisici

09 Feb 2022

Alergiile la pisici

Alergia este o boală cronică frecventă la pisici. Patologia se poate manifesta prin mâncărime intensă, lins, precum și o modificare a pielii în sine - autotraumatizare, zgârieturi, cruste, leziuni umede . Din păcate pentru, nu există un remediu pentru alergia la pisici.

Putem doar să menținem bunăstarea generală a animalului sau să încercăm să găsim sursa alergenului și să o scoatem din viața animalului de companie.

Mâncărimea, ca simptom principal a alergiei, poate fi confundată cu o serie de alte boli. Aceasta include o infecție bacteriană, dermatofitoză , invazie parazitară etc. Acestea trebuie excluse în primul rând.

Pentru a face acest lucru, medicul veterinar ia testele necesare - răzuire, frotiu-amprentă de pe piele, efectuează diagnostice luminiscente pentru a confirma sau exclude alte infeții.

De unde au apărut alergiile la pisici?

Se crede că alergia este o patologie ereditară, iar apariția ei este provocată de orice factori de stres, de exemplu, castrarea, schimbarea locului de abitație, boalile concomitente de care suferă, separarea.

 

Alergiile sunt împărțită în mai multe tipuri.

Cea mai frecventă este o reacție a alergiei este la mușcăturile de purici. Saliva puricilor conține componente care pot provoca mâncărime, astfel încât mușcătura unui parazit este suficientă pentru a dezvolta iritația și inflamația pielii.

În incinta blocurilor de locuit , apartamente , încăperi există întotdeauna animale al căror sânge este hrana principală pentru purici. Prin urmare, atunci când se detectează alergia, disconfort al pielii, este necesar să se trateze imediat atât animalul de companie în sine, cât și apartamentul în care trăiește .

Pe lângă dermatita alergică la purici, există alergia alimentare și alergia nealimentare (pentru componentele de aer).

Alergii alimentare la pisici

Potrivit medicilor veterinari, schimbarea dietei este prima prioritate atunci când apare mâncărimea. Alergia alimentară este ușor eliminată la pisici printr-o dietă de eliminare a anumitor tipuri de hrană.

Simptome de alergie alimentară

Multe boli pot fi diagnosticate într-un stadiu incipient. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce semne avertizează asupra stării de rău a unui animal.

Principalele simptome la alergia alimentară la pisici includ:

Tulburări gastro-intestinale sub formă de vărsături, diaree, flatulență.

Simptomele pielii cauzate de mâncărime - cruste, zgârieturi, roșeață - sunt mai puțin frecvente.

Doar simptomele manifestate pe pielii din cauza la alergia alimentară  este  extrem de rară.

Tratament

Alergia din cauze alimentare la pisici este o problemă destul de comună care apare la fiecare al zecelea animal.

În primul rând, animalul necesită numirea unei diete de eliminare (exclusive). Dieta ar trebui să fie formată dintr-un nou tip de proteine ​​și carbohidrați pe care pisica nu le-a mâncat niciodată, fie hidrolizate - hrană în care proteina este împărțită foarte puternic. Acest lucru permite ca alimentele să fie bine absorbite de intestine, fără a da o reacție negativă.

Dieta în tratamentul de alergia alimentare la pisici este strict hrană și apă timp de aproximativ 8-12 săptămâni. În acest moment, toate delicatesele posibile sunt excluse. În absența simptomelor tulburărilor gastrointestinale și a simptomelor pielii, este necesară o testare a pisicii cu hrana din regimul până la dietă.

Introducerea în alimentație a vechiului tip de hrană și monitorizarea stării pisicii timp de 14 zile. Dacă simptomele revin, atunci animalul de companie este recunoscut ca o alergie alimentară.

Toate tratamentele se reduc la selectarea nutriției sau la menținerea unei diete de eliminare pe tot parcursul vieții.

AlergiI la așternutul igienic a pisicii

Reacția la așternutului igienic a pisicii este una dintre posibilele cauze la alergia din „aer”.

Multe produse de umplutură conțin parfumuri care afectează negativ sănătatea animalului de companie. Lemnul și argila nu fac excepție, deoarece tipuri hipoalergenice nu există.

Simptome

Principalele simptome la alergia cu așternutului igienic a pisicii afectează sistemul respirator. Datorită iritației căilor respiratorii superioare, strănutul, scurgerile din ochi si nas.

Apar leziuni ale pielii și mâncărime. Mai ales în acele zone în care animalul este în contact direct - zona inghinală, abdomen, labe, coadă. Pisica poate linge în mod regulat aceste locuri, complicând evoluția bolii.

Astfel de simptome pot fi acute - după cumpărarea unui nou așternut igienic pentru pisici, nu va trece mult timp si va apărea - alergia / reactia alergică .

Tratament

Cum să tratezi alergia pisicii la un filler? Cea mai simplă soluție este să excludeți complet acest așternut igienic și să monitorizați starea animalului. După aceea, este necesar să clătiți bine tava de praf fără agenți de curățare, să efectuați o curățare cu un aspirator în locul tăvii și să aerisiți camera.

Într-un caz clinic complicat, atunci când există leziuni extinse pe piele, utilizarea de medicamente pentru a ameliora mâncărimea și inflamația. Cu simptome respiratorii severe - clătirea locală a cavității nazale, stabilizarea umidității aerului în apartament.

După identificarea și eliminarea alergenului din viață, simptomele nu vor reveni.

Medicamente ieftine pentru tratamentul alergiilor la pisici

Din păcate, alergia atât la oameni, cât și la animale nu sunt tratate, ci doar controlate prin utilizarea terapiei sistemice sau locale.

Dacă reacția alergică este limitată la un singur focar , atunci este posibil să se utilizeze spray-uri locale, creme, unguente pe bază de glucocorticosteroizi. Trebuie avut în vedere faptul că multe pisici nu tolerează aplicarea niciunui preparat pe piele. Încep să scape de ele lingând sau traumatizând si mai mult locul afectat.

Terapia sistemică cu glucocorticosteroizi este o opțiune pentru controlul simptomelor bolii. Numai utilizarea pe termen lung a acestor medicamente provoacă multe reacții adverse. Acestea sunt diabetul zaharat, sindromul Cushing, hepatopatia, nefropatia.

Cel mai bine este să identificați cauza alergenului și să încercați să o eliminați.

Cele mai sigure medicamente de control sunt antihistaminicele, dar eficacitatea lor nu poate fi numită sută la sută. Doar 10-15% din întreaga populație de pisici poate răspunde parțial sau complet la utilizarea lor.

 

Prevenirea

Nu există măsuri de prevenire a alergiilor la pisici la alimente și alți iritanti. Înainte de a achiziționa un animal de la crescătorie, este necesar sa aflați istoricul bolilor rudelor, sa comunicați cu proprietarii care au achiziționat mai devreme .

Dacă o astfel de patologie este deja încorporată în genotip, atunci în timp (mai des la o vârstă fragedă), simptomele acesteia se vor face simțite.

Dacă simptomele au apărut deja, atunci contactul cu alergenul în viitor trebuie evitat, precum și îmbunătățirea stării pielii animalului de companie.

 

Recomandări:

Efectuați în mod regulat curățare umedă și uscată în interior - așa eliminăm polenul, sporii de mucegai, acarienii de praf din contactul direct.

Adăugarea în alimentație a vitaminelor care conțin acizi grași omega 3-6 - acizii refac stratul bilipid al pielii, care este o barieră de protecție împotriva pătrunderii alergenilor prin piele.

Tratamentul în timp util pentru ectoparaziți - tratamentul lunar cu picături de purici ajută la controlul populației lor în cameră.

Reduceți varietatea de proteine ​​și carbohidrați din dietă - cu cât mai puține, cu atât este mai ușor să determinați care dintre proteine ​​sau carbohidrați provoacă alergia.

Vizitați regulat un medic veterinar pentru a monitoriza starea generală a animalului.

Dacă observați oricare dintre simptomele descrise în articol, contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

 

 

 

ATENȚIE !!!

Aceste informații sunt minuțios selecționate și scrise de medici veterinari , dar nu înlocuiesc consultația sau examinarea medicală. Pentru o diagnoză exactă rugăm sa consultați un medic veterinar în persoană sau o clinică specializată .Pentru noi este foarte important ca dumneavoastră sa dețineți informații corecte și coerente, prezentate în modul cel mai simplu si pe înțeles, pentru a vă crea o idee generală în raport cu problemele cu care vă confruntați. Aici veți găsi răspunsuri ce reflectă practicile generale cu caracter de îndrumare, dar nu de diagnoză exactă !

Articole Similare

Aug

25

Boala ghearelor de pisică sau infecția cu Bartonella Henselae. Ce importanță are această bacterie pentru om?

Deși pisicile sunt animale de companie minunate, acestea pot transmite bacterii periculoase atunci când zgârie oamenii. Boala ghearelor sau a zgârieturii de pisică este o boală infecţioasă. Principalul simptom al bolii este reprezentat de limfadenopatie regională, adică inflamarea limfonozilor. Aceasta se poate asocia și cu manifestări sistemice: febră, cefalee, splenomegalie, lipsa poftei de mâncare. Cele mai multe cazuri apar toamna sau la începutul iernii, posibil asociat cu creşterea numărului de pisici şi infestarea cu purici din timpul verii!

Sep

08

Cum călătorim corect și fără stres cu un animal de companie? Sfaturi utile!

Călătoria cu animalul tău de companie poate fi o experiență plină de satisfacții, dar necesită o planificare atentă pentru a te asigura că atât tu, cât și prietenul tău blănos aveți o călătorie confortabilă și fără stres. Iată câteva sfaturi pentru călătoria confortabilă a animalelor de companie

Aug

15

Toxoplasma gondii: Cunoașteți inamicul invizibil al pisicilor și ce riscuri prezintă pentru femeile insarcinate

Toxoplasma gondii este un parazit microscopic care poate infecta o gamă largă de animale cu sânge cald, inclusiv pisicile și oamenii. Acest parazit este cunoscut pentru că poate avea implicații serioase, mai ales pentru femeile însărcinate și persoanele cu un sistem imunitar slăbit. Oamenii pot contracta infecția prin contact direct cu fecalele de pisică, consum de carne insuficient gătită sau prin expunerea la sol sau apă contaminate cu chisturi de parazit. Riscurile majore apar în cazul femeilor însărcinate, deoarece parazitul poate afecta fătul și poate duce la complicații grave, precum malformații congenitale, pierderi de sarcină sau probleme neurologice la nou-născuți.

Aug

09

Tundem sau nu tundem cainii si pisicile in timpul caniculei?

Blana animalelor are un sistem natural de reglare a temperaturii, care le permite să rămână protejați de supraîncălzire în timpul căldurii. Prin tăierea excesivă a blănii sau prin tunderea unor coafuri specifice(de exemplu tunsoarea specifică la rasa poodle-corpul tuns scurt și labele și capul lăsat cu blană)  compromite această capacitate naturală de reglare a temperaturii, cee ace îl face pa animal sa are grade diferite de temperatură pe corp și  poate duce la suprasolicitarea organismului și la riscul de supraîncălzire și șoc termic.

Mai multe sfaturi
NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<