Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Sfaturi Utile ale Medicului Veterinar

ToateAlbine BovineCabalineCaprineCâiniIepuriOvinePisiciPorcinePăsări domesticeRozătoarePeștiPăsări și animale decorative

Catârul, un hibrid rezultat din încrucișarea dintre un măgar mascul (magar) și o iapă (cal femelă), este cunoscut pentru combinația sa unică de trăsături, care îl fac un animal extrem de valoros în diverse domenii. Cu o istorie care se întinde pe mii de ani, catârul a fost utilizat în multiple civilizații pentru a ușura munca oamenilor și a contribui la dezvoltarea economică și socială.

Căderea părului la pisici, cunoscută și sub numele de alopecie, este o problemă comună care poate îngrijora mulți proprietari. În timp ce o anumită cantitate de păr pierdută este normală, căderea excesivă poate indica probleme de sănătate. În acest articol, vom explora cauzele posibile ale căderii părului la pisici și vom oferi soluții pentru a corecta această problemă.

Laptele de măgăriță a câștigat popularitate în ultimii ani datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, fiind considerat de unii ca un superaliment. Istoric, acest tip de lapte a fost folosit de civilizații antice, precum grecii și romanii, pentru proprietățile sale medicinale și cosmetice. În prezent, studiile științifice au confirmat multe dintre aceste beneficii, iar cererea pentru laptele de măgăriță este în creștere.

La fel ca și oamenii, câinii trec printr-o perioadă de schimbare a dinților în primele luni de viață. Acest proces este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a animalului și poate ridica anumite provocări pentru proprietarii de animale de companie. În acest articol, vom explora etapele schimbării dinților la câini și vom oferi sfaturi pentru a gestiona această perioadă importantă.

Nutriile, cunoscute și sub numele de "șobolani de apă" sau "castori sud-americani," sunt animale semi-acvatice originare din America de Sud. Aceste rozătoare mari sunt remarcabile pentru adaptabilitatea lor și pentru impactul pe care îl au asupra ecosistemelor în care trăiesc. Iată câteva curiozități interesante despre nutrii:

Pisicile sunt cunoscute pentru natura lor independentă și pretențioasă, iar răsfățul ocazional cu bomboane speciale poate fi o modalitate excelentă de a le arăta dragostea ta. Însă, nu toate bomboanele pentru pisici sunt create la fel. Este important să alegi produse sănătoase și sigure pentru a te asigura că răsfățul aduce beneficii și nu riscuri.

Insecticidele sunt adesea folosite pentru a menține casele și grădinile libere de dăunători. Cu toate acestea, aceste substanțe pot reprezenta un pericol serios pentru animalele de companie. Este esențial ca proprietarii de animale să fie conștienți de riscuri și să știe ce măsuri să ia în cazul unei intoxicații.

Iepurii de curte sunt animale de companie iubite și apreciate în întreaga lume, datorită naturii lor blânde și aspectului adorabil. Însă, dincolo de exteriorul lor drăgălaș, iepurii ascund multe curiozități interesante care pot surprinde chiar și pe cei mai dedicați crescători. În acest articol, vom explora câteva dintre cele mai fascinante aspecte despre iepurii de curte.

Crinii sunt flori apreciate pentru frumusețea și parfumul lor, însă, pentru proprietarii de pisici, aceste plante reprezintă un pericol deosebit. Deși crinii pot adăuga eleganță și culoare casei tale, este important să înțelegi riscurile pe care le prezintă pentru feline.

Alimentația păsărilor de carne este un aspect esențial în creșterea și dezvoltarea acestora, influențând direct sănătatea, rata de creștere și calitatea cărnii. Acest articol va aborda principalele componente și considerente necesare pentru o alimentație optimă a păsărilor de carne, inclusiv necesarul de nutrienți, tipurile de furaje și practicile de hrănire.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<