Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Vaccin Porcilis PRRS , 50 doze

Vaccin Porcilis PRRS , 50 doze

0voturi

2660Lei 2641Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001298
Porcine

Descriere

Descriere produs

Imunizarea activă a porcilor clinic sănătoşi aflaţi într-un mediu contaminat cu virus PRRS, pentru reducerea viremiei cauzate de infecţia cu tulpini europene de virus PRRS.

Specie : Porcine.

Compoziţie

Substanţe active:

Per doză de 2 ml (pentru administrare intramusculară) sau 0, 2 ml (pentru administrare intradermică) de vaccin reconstituit:

Vaccin liofilizat:
Substanţă activă: virus PRRS viu, atenuat,, tulpina DV – minim 104.0 TCID50 per doză
– maxim 106,3 TCID50 per doză

– Mediu bazic, sucroză, albumina serica bovina, fosfat dihidrogenat de potasiu, fosfat disodic dihidrat, glutamat monosodic, apă distilată.

Diluant (Diluvac Forte):
Adjuvant: dl-α- tocoferol acetat: 75 mg/ml
– Polisorbat 80, clorură de sodiu, fosfat dihidrogenat de potasiu, fosfat disodic dihidrat, simeticon, apă distilată.

Indicaţii

Imunizarea activă a porcilor clinic sănătoşi aflaţi într-un mediu contaminat cu virus PRRS, pentru reducerea viremiei cauzate de infecţia cu tulpini europene de virus PRRS.

Pentru porcii la îngrăşat este relevant tropismul respirator. În testele clinice realizate, la porcii vaccinaţi s-a observat îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor exploatării (reducerea morbidităţii datorate infecţiei cu PRRS, creşterea sporului zilnic şi a conversiei furajului) până la finalul perioadei de îngrăşare.
Pentru porcii de reproducţie este relevant tropismul pentru aparatul reproducător. La porcii vaccinaţi s-au observat creşterea preformanţelor reproductive în medii contaminate cu virus PRRS şi reducerea transmiterii transplacentare de virus, în urma infecţiei de control.
Scopul vaccinării cu Porcilis PRRS este obţinerea unui status imun omogen şi înalt împotriva virusului PRRS, într-un efectiv.

Imunitatea a fost demonstrată prin infecţie de control la 28 zile post-vaccinare. S-a demonstrat o durată a imunităţii de cel puţin 24 săptămâni.

Doze şi mod de administrare

Se reconstituie vaccinul cu diluantul adjuvant corespunzător (se utilizează doar Diluvac Forte).

Dozaj:
Administrare intramusculară: 2 ml în regiunea gâtului.
Administrare intradermică: 0.2 ml în regiunea gătului, dorsal sau pe laturi, ori de-a lungul musculaturii spatelui, folosind un dipozitiv pentru administrare intradermică.
Formarea unui nodul intradermic, mic, trecător, după administrarea intradermică este indiciul că tehnica de vaccinare a fost corectă.

Schema de vaccinare:
Se administrează o singură doză, începând cu vârsta de 2 săptămâni.
Porci la îngrăşat: O singură vaccinare este suficientă pentru a proteja până la sacrificare.
Porci de reproducţie: Pentru scrofiţe se recomandă o (re)vaccinare cu 2-4 săptămâni înainte de montă. Pentru a menţine un nivel înalt şi omogen al imunităţii, se recomandă revaccinarea la intervale regulate, fie înainte de fiecare gestaţie ulterioară, fie la interval de 4 luni. Scroafele gestante se vor vaccina numai în urma unei expuneri anterioare la infecţia cu virus PRRS european.
Este recomandat să se vaccineze toate animalele ţintă dintr-un efectiv, începând de la cea mai mică vârstă recomandată.
Animalele seronegative pentru PRRS nou introduse în efectiv (de ex. scrofiţe de înlocuire, provenite din efective PRRS-negative) vor fi vaccinate înainte de montă.

Se vor folosi seringi şi ace sterile, sau echipament intradermic curat.

Contraindicaţii

Nu se utilizează în efectivele în care prevalenţa virusului PRRS european nu a fost stabilită prin metode de diagnostic de încredere.

Precauţii

Porcilis PRRS se va folosi doar în efective contaminate cu virusul PRRS, unde prevalenţa virusului european al PRRS a fost demonstrată prin metode de diagnostic virusologic, de încredere.
Se va avea grijă să nu se introducă tulpina vaccinală într-o zonă în care virusul PRRS nu este deja prezent. Virusul vaccinal se poate transmite la porcii în contact cu cei vaccinaţi, timp de 5 săptămâni de la vaccinare. Cea mai comună cale de transmitere este prin contact direct, dar nu poate fi exclusă transmiterea prin obiecte contaminate sau prin aer. Se va avea grijă să se evite răspândirea virusului vaccinal de la animale vaccinate la animale nevaccinate (de ex. scrofiţe seronegative gestante) care ar trebui să rămână libere de virusul PRRS.
Nu se va administra vierilor care produc material seminal pentru efective seronegative, deoarece virusul vaccinal poate fi eliminat prin spermă timp de mai multe săptămâni.
Nu există informaţii disponibile referitoare la siguranţa vaccinului pentru performanţa reproductivă a vierilor.
Nu se va folosi în efectivele în care s-a adoptat un program de eradicare bazat pe serologie.
S-a demonstrat eficacitatea şi siguranţa vaccinului Porcilis PRRS folosit împreună cu vaccinul Porcilis M Hyo (de la firma MSD Animal Health) la porci începând cu vârsta de 4 săptămâni.

Prezentare

Prezentarea pentru administrare intramusculară:
Cutii de carton cu 1 sau 10 flacoane din sticlă cu 10, 25, 50, 100 doze de vaccin liofilizat.
Cutii de carton cu 1 sau 10 flacoane din sticlă sau PET cu 20, 50,100 sau 200 ml Diluvac Forte.Prezentarea pentru administrare intradermică:
Cutii de carton cu 1 sau 5 flacoane din sticlă cu 10, 25, 50, 100 doze de vaccin liofilizat plus 1 sau 5 flacoane din sticlă sau PET cu 2, 5, 10 sau 20 ml Diluvac Forte.

Condiţii de depozitare

A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la 2 – 8 ° C.

Valabilitateîn flacoane de sticlă 4 ani, în flacoane din PET 21 luni

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<