Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0

Stronghold 45 mg pisici 2,6 - 7,5 kg, 1 pipetă antiparazitare

28voturi

230Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: a032
Pisici
Zoetis

Descriere

 COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE EMITERE
Stronghold conține selamectină ca ingredient activ. În aparență, este o soluție transparentă, incoloră sau galben deschis pentru utilizare externă, cu un conținut de 6% sau 12% selamectină. Sub forma unei soluții de 6%, medicamentul este ambalat în pipete polimerice de 0,25 ml și 0,75 ml, sub formă de soluție 12% - 0,25 ml, 0,5 ml, 1,0 ml și 2,0 ml fiecare. 

PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE
Selamectina are un spectru larg de acțiuni antiparazitare sistemice împotriva nematodelor, insectelor și acarienilor sarcoptici care parazitează câinii și pisicile. Cetatea are un efect dăunător asupra larvelor helmintelor rotunde și are, de asemenea, proprietăți ovocide.

Medicamentul nu afectează nematozii maturi sexual Dirofilaria immitis, dar reduce numărul de microfilarii care circulă în sânge și poate fi folosit în siguranță chiar și de animalele infestate anterior. Mecanismul de acțiune al medicamentului constă în capacitatea selamectinei, prin legarea la receptorii celulelor mușchiului și țesutului nervos al paraziților, pentru a crește permeabilitatea membranelor pentru ionii de clor, ceea ce duce la blocarea activității electrice a celulelor nervoase și musculare ale nematozilor și artropodelor, paralizia și moartea acestora. Datorită faptului că la mamifere acești receptori sunt localizați doar în sistemul nervos central, iar selamectina nu pătrunde în bariera sânge-creier, medicamentul este sigur pentru câini și pisici în doze recomandate.

Stronghold este bine absorbit de site-ul de aplicare. Selamectina rămâne mult timp în sânge la o concentrație terapeutică, asigurând distrugerea paraziților și protejarea animalelor împotriva reinfecției timp de o lună. Fortărețul aparține compușilor cu toxicitate scăzută pentru animalele cu sânge cald (LD50 de selamectină pentru șoareci când sunt administrate pe cale orală este de 1600 mg / kg). Medicamentul este bine tolerat de câinii de diferite rase (inclusiv colindele) și de pisici.
 

INDICATII

Ecto - endo parazitar
Prescripți câinilor și pisicilor pentru a ucide purici (Сtenocefalides spp.) Și pentru a preveni reinfecția animalelor în termen de 1 lună după aplicarea medicamentului. Pentru tratamentul dermatitei alergice la purici ca parte a terapiei complexe. Pentru prevenirea și tratarea otodectozei (scabie la urechi) cauzată de O. cynotis și sarp sarcoptic cauzate de S. scabiei. Pentru deparazitarea toxocarizei cauzate de Toxocara cati, Toxocara canis și anchilostomiaza cauzată de Ancylostoma tubaeforme. Pentru prevenirea dirofilariazei în regiunile în care este înregistrată Dirofilaria immitis.

 

DOZE ȘI MOD DE APLICARE
Fortăreața este utilizată numai extern. Înainte de aplicarea medicamentului, pipeta este îndepărtată din blister și, ținând-o pe verticală, apăsați capacul pentru a străpunge folia care acoperă pipeta, apoi scoateți capacul. Medicamentul se aplică direct pe pielea uscată a animalului. Pentru a face acest lucru, lâna este împinsă între omoplatele de la baza gâtului și conținutul pipetei este stors complet, evitând căderea pe mâini. Nu masati locul de aplicare a medicamentului. Stronghold este prescris o dată, doza este aleasă ținând cont de tipul și greutatea animalului. În fiecare caz specific, se aplică o soluție dintr-o pipetă cu capac de culoare corespunzătoare, iar doza, calculată pe ingredientul activ, este de 6 mg de selamectină la 1 kg de greutate animală. În caz de infecție simultană a unui animal cu mai multe tipuri de paraziți, se recomandă o singură aplicare de Stronghold .

1 pipetă 0,75 ml (45 mg, ) pentru pisic cu greutatea de 2,6 - 7,5 kg

Pentru uciderea puricilor și prevenirea re-infecției: Stronghold este utilizat o dată pe lună în timpul sezonului de vechituri. Medicamentul distruge puricii adulți care sunt pe câini și pisici în 24 - 26 de ore de la aplicare și protejează împotriva re-invaziei timp de 30 de zile. Prin distrugerea ouălor de purici, Stronghold întrerupe ciclul de dezvoltare a parazitului și împiedică apariția următoarei generații de purici. Utilizarea lunară a medicamentului nu numai că protejează în mod direct animalele de infecții, ci și distruge populația reziduală de purici (ouă și larve) din casă sau apartament. În acest caz, consumul de droguri trebuie început cu o lună înainte de debutul sezonului de vechituri. Stronghold, în termen de o lună de la prima cerere, asigură o scădere accentuată a numărului de purici din habitatele animalului. De asemenea, medicamentul poate fi utilizat ca unul dintre componentele terapiei alergice la purici.

Pentru uciderea puricilor și prevenirea re-infecției: Stronghold este utilizat o dată pe lună în timpul sezonului de vechituri. Medicamentul distruge puricii adulți care sunt pe câini și pisici în 24 - 26 de ore de la aplicare și protejează împotriva re-invaziei timp de 30 de zile. Prin distrugerea ouălor de purici, Stronghold întrerupe ciclul de dezvoltare a parazitului și împiedică apariția următoarei generații de purici. Utilizarea lunară a medicamentului nu numai că protejează în mod direct animalele de infecții, ci și distruge populația reziduală de purici (ouă și larve) din casă sau apartament. În acest caz, consumul de droguri trebuie început cu o lună înainte de debutul sezonului de vechituri. Stronghold, în termen de o lună de la prima cerere, asigură o scădere accentuată a numărului de purici din habitatele animalului. De asemenea, medicamentul poate fi utilizat ca una dintre componentele tratamentului dermatitei alergice la purici, în timp ce trebuie aplicat lunar.

Tratamentul otodectozei (scabie la urechi) la câini și pisici: Stronghold este utilizat o singură dată. În cursul tratamentului, se recomandă curățarea canalului urechii de exudat și crustă, iar în cazurile de complicații ale otodectozei cu otită medie, se prescrie un tratament adecvat cu medicamente antimicrobiene și antiinflamatoare. Dacă este necesar, cursul tratamentului se repetă după 1 lună.

Tratamentul sarcinii sarcoptice la câini: Stronghold este utilizat de două ori cu un interval de 1 lună. Pentru a preveni posibila invazie, medicamentul este recomandat să fie utilizat o dată pe lună.

Tratamentul bolii tocoscarozei și a cârligului la câini și pisici: Stronghold este utilizat în scopuri terapeutice o singură dată, iar în scopuri profilactice - lunar.

Prevenirea dirofilariazei: Stronghold este utilizat o dată pe lună în timpul sezonului de purtare a țânțarilor. Medicamentul previne complet infecția câinilor și pisicilor prin uciderea microfilariaților și împiedicarea acestora să devină nematozi adulți. Deoarece Stronghold nu are niciun efect asupra dirofilariilor adulți, utilizarea sa este absolut sigură la animalele infestate. Pentru a proteja animalele care sunt importate în regiuni în care dirofilariaza este comună, se recomandă numirea Stronghold cu o lună înainte de data preconizată a importului. Ultimul tratament al animalului cu Stronghold trebuie să se facă în termen de o lună de la sfârșitul sezonului purtător de țânțari. Dacă intervalul lunar dintre aplicațiile Stronghold a fost depășit, este necesar să se aplice medicamentul cât mai curând posibil. La înlocuirea agenților chimioterapeutici din programul de prevenire a dirofilarizei, intervalul dintre numirea lui Stronghold și medicamentul utilizat anterior ar trebui să fie de cel puțin o lună.

 

EFECTE SECUNDARE
Cu utilizarea și dozarea corectă, efectele secundare nu sunt de obicei observate.

 

CONTRAINDICAȚII
Sensibilitate individuală crescută la medicament. Este interzisă utilizarea Stronghold la cățeluși și pisoi sub 6 săptămâni, bolnavi de boli infecțioase și animale convalescente. Nu utilizați medicamentul în interior și nici nu injectați. Când tratați otodectoza, nu injectați Stronghold direct în canalul urechii. Nu se recomandă aplicarea medicamentului pe pielea umedă a animalelor. După aplicarea medicamentului, nu lăsați animalul tratat să intre în contact cu o sursă de foc și la temperaturi ridicate până când părul animalului este complet uscat.

 

INSTRUCȚIUNI SPECIALE
În timpul procedurii, este interzis să fumezi, să bei și să mănânci. La sfârșitul procedurii, ar trebui să vă spălați pe mâini cu apă caldă și săpun. În caz de contact accidental al medicamentului pe piele sau mucoase, acesta trebuie spălat imediat cu un flux de apă. Nu este recomandat să spălați, să călcați și să lăsați animalul lângă copii mici timp de 2 ore după tratamentul cu medicamentul. După acest timp, animalul poate fi spălat chiar și cu șampon, ceea ce nu reduce eficacitatea Stronghold. Pipetele goale din preparat nu trebuie utilizate în scopuri casnice, ci aruncate în containerele de deșeuri.

 

CONDITII DE DEPOZITARE
Depozitați într-un loc uscat și întunecat, la îndemâna copiilor și animalelor. Departe de încălzitoare și flăcări deschise. Separat de alimente și furaje la o temperatură care nu depășește 30 ° C. Perioada de valabilitate este de 3 ani.

Număr unic de înregistrare: 

200001

Data înregistrării: 

20/02/2020

Status înregistrare: 

Validă

Înregistrare valida pina la: 

20/02/2025

Deținător al certificatului de înregistrare: 

Zoetis Belgium SA, Belgia

Mod eliberare: 

Fără prescripție veterinară (OTC)

 

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<