Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Ricarfa 50mg , N20

Ricarfa 50mg , N20

0voturi

269Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001185
Câini
Ricarfa 100mg , N20
453 Lei

Descriere

 

Descriere produs 

Rycarfa este un antiinflamator și analgezic folosit în afecțiunile musculoscheletale și boli degenerative articulare.

Specie :Câini.

Compoziţie

Substanţă activă: Carprofen 50 mg
Excipienţi: Oxid roşu de fier (E172)  Oxid negru de fier (E172)

Indicaţii Reducerea inflamaţiei şi durerii determinate de afecţiunile musculoscheletale şi bolile degenerative articulare. În perioada post-operatorie, după analgezie parenterală.

Doze şi mod de administrare

Administrare orală. Doza zilnică iniţială recomandată este de 2 până la 4 mg carprofen per kg greutate corporală, în administrare unică sau divizată în două prize egale. După o perioadă de tratament de 7 zile, în funcţie de răspunsul clinic, doza poate fi scăzută la 2 mg carprofen per kg greutate corporală şi zi, în administrare unică. Durata tratamentului depinde de răspunsul clinic; după o perioadă de tratament de 14 zile, medicul veterinar trebuie să reevalueze starea clinică a câinelui.
În perioada post-operatorie, pentru extinderea efectului analgezic, tratamentul parenteral cu soluţie injectabilă poate fi urmat de administrarea orală de comprimate, în doză de 4 mg/kg greutate corporală şi zi, pentru o perioadă de până la 5 zile.

Precauţii

Utilizarea la câinii în vârstă poate determina apariţia unor riscuri suplimentare. Dacă tratamentul este absolut necesar, câinii pot necesita o urmărire clinica atentă. Se recomandă evitarea utilizării medicamentului la câinele deshidratat, hipovolemic sau hipotensiv, datorită riscului potenţial de creştere a toxicităţii renale. Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS) pot determina inhibarea fagocitozei, de aceea, în timpul tratamentului afecţiunilor inflamatorii asociate infecţiilor bacteriene, este necesară o terapie antimicrobiană concomitentă adecvată. În caz de ingestie accidentală a comprimatelor, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta. După manipularea produsului, spălaţi mâinile cu apă. Studiile pe animale de laborator (şobolan şi iepure) au arătat prezenţa efectelor fetotoxice ale carprofenului la doze apropiate de cele terapeutice. Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi lactaţiei. Produsul nu trebuie utilizat la căţelele gestante sau în perioada de alăptare. Nu administraţi alte AINS şi glucocorticoizi concomitent sau timp de 24 ore după administrarea produsului. Carprofen se leagă în proporţie mare de proteinele plasmatice şi poate intra în competiţie cu alte medicamente cu afinitate înaltă pentru proteinele plasmatice, ceea ce poate determina efecte toxice. Trebuie evitată administrarea concomitentă cu medicamente cu potenţial nefrotoxic. A nu se depăşi doza recomandată.

Contraindicaţii

Nu se utilizează la pisică. Nu se utilizează la căţele gestante sau în perioada de alăptare. Nu se utilizează la câinii cu vârsta sub 10 săptămâni. Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi. Nu se utilizează la câinii cu boli cardiace, hepatice sau renale, în cazul posibilităţii apariţiei ulceraţiilor sau hemoragiilor gastrointestinale, sau în cazul unei discrazii sanguine cunoscute.

Reacţii adverse

În timpul tratamentului cu AINS au fost raportate următoarele reacţii adverse frecvente: vărsături, scaun moale/diaree, sânge ocult în fecale, pierderea apetitului alimentar şi letargie.
În general, aceste reacţii adverse apar în timpul primei săptămâni de tratament şi sunt, în majoritatea cazurilor, tranzitorii şi se remit la întreruperea tratamentului, dar, în cazuri foarte rare, pot fi severe sau fatale. Dacă apar reacţii adverse, tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie solicitat sfatul medicului veterinar. Similar altor AINS, există riscul unor rare evenimente adverse renale sau hepatice, de natură alergică. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Prezentare

Comprimate rotunde, de culoare brun închis, marmorate, cu puncte vizibile, mai închise la culoare, marcate pe una dintre feţe, cu margini teşite. Comprimatul poate fi divizat în două jumătăţi egale.Ambalate în cutii de carton a cîte 20 bucați (2 blistere cîte 10 pastile)

Condiţii de depozitare

Introduceţi jumătăţile de comprimat rămase după administrare în blister şi utilizaţi-le într-o perioadă de maxim 24 ore. A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C. A se păstra în ambalajul original, pentru a se proteja de lumină şi umiditate. Termenul de valabilitate este indicat pe ambalaj.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<