Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Pulvac IB PR , 5000 doze

Pulvac IB PR , 5000 doze

0voturi

1070Lei 1066Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001253
Păsări domestice

Descriere

Descriere produs

Pentru prevenirea bronșitei infecțioase a găinilor, cauzată de serotipul virusului IBC din Massachusetts și tulpinile variate legate de D274, în fermele de creștere și de mărfuri de diferite direcții de cultivare.

Specie : Păsări

Compoziţie

Virus viu atenuat al Bronşitei Infecţioase Aviare, tulpina H120: 

103.0 – 105,4 EID50

Virus viu atenuat al Bronşitei Infecţioase Aviare, tulpina Clona D274103.0 – 105,4 EID50

Indicaţii

Pentru imunizarea activă a puilor de găina din prima zi de viaţă împotriva Bronşitei Infecţioase.

Doze şi mod de administrare

Se administrează o doză de vaccin pe pasăre prin pulverizare, prin intermediul picăturilor oculare sau în apa de băut. Cantitatea de apă ce va fi folosită depinde de metoda de administrare:

Pentru administrarea prin pulverizare: 0,15 până la 0,5 litri pentru 1000 de păsări, în funcţie de dispozitivul de pulverizare şi de acomodarea păsărilor.

Dispozitivul de pulverizare folosit trebuie setat la o dimensiune a picăturii de 0,12 până la 0,15 mm în diametru.  Distanţa de la capul pulverizatorului la pasăre trebuie să fie de aproximativ 50 cm.

Pentru administrare prin picături oculare: 50 ml pentru 1000 de păsări.

O picătură (0,05 ml) de soluţie vaccinală este administrată la nivelul unui ochi. Pentru aceasta, capul animalului trebuie fixat pentru a nu permite picăturii să se scurgă. 1000 doze de vaccin sunt dizolvate în 50 ml apă.

Pentru administrarea în apa de băut: În funcţie de vârsta păsărilor: Cantitatea de apă în litri pentru 1000 de pui de găină trebuie ajustată în concordanţă cu vârsta în zile a puilor de găină (până la un maximum de 40 de litri).

Apă ce conţine un nivel ridicat de clor sau ioni de metal nu trebuie folosită, iar conductele şi tubulatura trebuie să fie curăţate riguros şi libere de urme de dezinfectante şi detergenţi. Se recomandă adăugarea de proteine protectoare sub forma pulberii de lapte smântânit(2 g pe litru de apă) sau lapte smântânit (1 litru pe 50 litri de apă) în apă.

Păsările trebuie private de apă cu 2 ore înainte de vaccinare. Pentru vaccinare, folosiţi tot atâţia litri de apă ca vârsta păsărilor în zile, pentru 1000 de păsări, până la un maximum de 40 de litri, aşa cum este indicat mai sus.

Pregătiţi cantitatea de vaccin ce va fi folosită în decurs de 2 ore. Îndepărtaţi capsa etanşeizată şi dopul flaconului de vaccin şi suspendaţi vaccinul în cantitatea corespunzătoare de apă şi amestecaţi cu grijă. Trebuie avută grijă în a se elibera complet ampula şi a se administra vaccinul imediat. Asiguraţi-vă că păsările nu au acces la apă netratată până când apa tratată nu a fost consumată.

Schema de vaccinare:

Broileri: vaccinare în prima zi de viaţă.

Alte păsări: vaccinare în prima zi de viaţă sau în cursul săptămânii a 3-a sau  a 4-a de viaţă pentru protecţia imediată a tineretului aviar, urmată de vaccinarea cu un vaccin inactivat.

Vârsta minimă: o zi.

Contraindicaţii

Nu vaccinaţi păsările bolnave.

Precauţii

Este posibilă combinarea vaccinurilor – în paralel cu administrarea subcutanată a vaccinului împotriva RHD, administrarea unui vaccin împotriva mixomatozei (MXT viu – conform prospectului pentru vaccinul împotriva mixomatozei, produs de Bioveta, a. s., Ivanovice na Hané).

Nu se recomandă amestecarea vaccinurilor, datorită caracteristicilor diferite.

Poate fi utilizat în timpul gestației. Nu se recomandă vaccinarea iepuroaicelor în ultima săptămână de gestație datorită riscului de avort în cazul unei mișcări puternice de apucare.

Prezentare

Vaccinul este furnizat în cantităţi de 1000, 2500 şi 5000 doze (volum de 4 ml).

Condiţii de depozitare

A se păstra în ambalajul original. Protejat de lumină și de umiditate. A nu se lăsa la îndemâna copiilor și a animalelor. Depozitați separat de alimente și hrana animalelor la 2 – 8 ° C.

Valabilitate 2 ani de la data producerii.

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<