Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
KETOLINE 20ml

KETOLINE 20ml

0voturi

46Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: VET000797
Cabaline Bovine Porcine

Descriere

 

COMPOZIȚIE

1 ml conține substanța activă:

Ketoprofen ………100 mg.

Arginin…………….70  mg

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ

Antiinflamator nesteroidian  cu efecte analgezice și antipiretice.

Ketoprofen aparține generație medicamente antiinflamatoare nesteroidiene obținut pe baza  acidului propionic,având acțiune antiflogistică,antipiretică și analgezică.Agentul care produce inflamatia,inhibează  celulele afectate și activează fosfolipaza furnizînd acid arahidonic.Pe aceasta este  bazat  sistemele ciclooxigenazei enzimă și lipoxigenazei, ca urmare ce  produc substanțe care declanșează inflamarea – prostaglandine, tromboxani și leucotriene. Ketoprofen este un dublu inhibitor al inflamației prin blocarea căii de acțiune a lipoxigenazei și ciclooxigenaza, și astfel prevenind formarea de prostaglandine și leucotriene.În plus, ketoprofen – este un agent analgezic care afectează sistemul nervos central și periferic. Efectul său este acțiune imediată  prin suprimarea bradikininei, un vasodilatator și durere mediator. Pe lângă acțiunea împotriva bradikininei, ketoprofen este activ în sistemul nervos central, suprimînd durerea.La caii ketoprofen neutralizează efectul de endotoxine și previne spasmele intestinale care provoacă bradikinina.

Ketoprofen este absorbit rapid. La vaci concentrațiile plasmatice maxime (8,025± 1,9 µmg/ml) obținute mai puțin de o oră după administrare și biodisponibil aproape complet . Mai mult de 98% de proteinele plasmatice  ce se acumulează în țesutul inflamat. Ketoprofen are o afinitate mare cu țesutul sinovial, se raspândește rapid. Durata de acțiune a medicamentului este mult mai mare decât  cea așteptată, în conformitate cu timpul de înjumătățire plasmatică, durează mai puțin de o oră (cai intravenoase), și  mai mult de cinci ore (după administrarea intramusculară la bovine).Concentrații semnificative de ketoprofen găsite în lichidul sinovial și nivelurile sale sunt mai mari decât în ​​plasma, și timpul de înjumătățire este de 2-3 ori mai mare decât în ​​plasmă. Ketoprofen  se metabolizează în  ficat  producând metaboliți biologic activi nesemnificative, iar 90% este excretat în urină sub formă de compuși neconjugați.

INDICAȚII

Bovine: ca antiinflamator, analgezic și antipiretic pentru tratamentul inflamației cauzate de bolile respiratorii, edem mamar, mastitei acute, inflamație a sistemului musculo-scheletic.

Cai: tratamentul stărilor inflamatorii și durerilor  sistemului musculo-scheletice (claudicație de origine traumatică, artrita, osteoartrita, leziunile articulare (entorse, sinovită), fracturi, tendinite, leziuni copite (pododermatite, claudicatie), inflamație dupa o intervenție chirurgicala); tratamentul simptomatic al colicilor.

Porci: antiinflamator, analgezic și antipiretic terapie în  sindromul MMA, tratamentul stărilor inflamatorii, dureri  în boli ale sistemului musculo-scheletic; infectii ale căilor respiratorii.

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Bovine: intramuscular, sau 3 ml per 100 kg greutate corporală (3 mg ketoprofen / kg) o dată pe zi timp de 1-3 zile.

Cai: intravenous  pentru tratamentul leziunilor ale osului și articulațiilor, precum și musculoscheletale administrat 1 ml per 45 kg greutate corporală (2,2 mg ketoprofen / kg) o dată pe zi timp de 3-5 zile. Pentru tratamentul simptomatic al colicilor administrat 1 ml per 45 kg de greutate corporală (2.2 mg ketoprofen / kg) o dată.Administrare suplimentară se efectuează numai după examinarea clinică repetată a medicului veterinar.

Porci: intramuscular de 3 ml per 100 kg greutate corporală (3 mg ketoprofen / kg) o dată pe zi timp de 1-3 zile.

CONTRAINDICAȚII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE

Nu utilizați acest produs la animalele cu insuficiență renală severă.Nu administrăm animalelor susceptibile la ketoprofen.

După administrare pot apărea inflamație locală dureroasă la atingere,  pana la 10 cm în raza și dispare într-o săptămână după tratament.Nu se administrează la iepe în gestație și la mînji mai mici de 15 zile.Nu  se administrează  simultan alte AINS, diuretice sau anticoagulante.

TIMP DE AȘTEPTARE

Carne-4 zile de la ultima administrare

Lapte -fără restricții.

Ambalare: Sticle din sticlă maro transparent hidrolitice 10, 50, 100 ml.

Păstrarea în siguranță loc întunecos uscat la o temperatură de 5 ° C la 25 ° C

Perioada de valabilitate – 2 ani de la data fabricației. De a folosi timp de 7 zile de la deschidere.

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare şi producător: O.L.KAR-AgroVet-Servis,Ucraina

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<