Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Ihglucovit 100 ml

Ihglucovit 100 ml

0voturi

40Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: VET001779
Bovine

Descriere

Ihglucovit

Compoziţie.                                                                                                                                            

Ihtiol…………………………..4,0 g
Glucoză …………………….23,0 g
Acid ascorbic……………….2,3 g
Alcool etilic……………….4,0 ml
Solvent pînă la …………100  ml

Acţiune farmacoterapeutică.
Produsul posedă acţiuni antiseptice, antiinflamatoare, stimulează metabolismul, activizează regenerarea ţesuturilor, stimulează involuţia uterului. Ihtiolul acţionează bacteriostatic asupra germenilor Gram-pozitivi şi Gram-negativi (Streptococcus spp, Staphylococcus spp, E.coli,s.a.)
Acidul ascorbic- i-a parte în procesele de oxido-regenerare, la metabolismul glucidic, coagularea sîngelui, formarea hormonilor steroizi şi procesele regenerative. Una din funcţiile principale este participarea la sinteza colagenului şi procolagenului şi reglarea permeabilităţii capilarelor.
Glucoza – acţionează în mod direct asupra proceselor biochimice în ţesuturi, asupra proceselor energetice legate de glicoliză şi activizează funcţiile organelor interne.Glucoza în cazul metritelor işi manifesta calităţile antiinflamatoare şi de stimulare a musculaturii uterine şi se datorează discompunerii acidului creatin-fosforic cu participarea glucidelor uşor asimilabile.

Indicaţii.
Pentru vitele cornute mari în tratamentul şi profilaxia subinvoluţiei uterine după fătări, vaginite, metrite, endometrite.

Mod de administrare şi dozaj.
După fătările patologice, în primele 2 zile cu scop profilactic se administrează în ţesuturile paravaginale ale bazinului în doză de 1ml la 10 kg greutate şi se repetă la 48 ore. Cu scop de tratament în acelaş dozaj de  2-4 ori. Înainte de folosire flaconul se încalzeste pina la t+38+40ºC şi se agită bine. Se administrează din seringa JANE cuplată cu ajutorul unui furtun de cauciuc cu lungime de 70-100 cm la acul de tip Bobrov. Locul inocularii se dezinfectează conform cerinţelor. Inocularea se face din dreapta şi stinga a anusului printr-o mişcare forţată în ţesuturile paravaginale ale bazinului sub unghi de 30-45º la adincimea de 3-5cm în directia osului stern.

Contraindicaţii. Nu este cazul.

Reacţii adverse. Nu sunt.

Indicaţii speciale. Timp de aşteptare pentru lapte, carne – 10 zile.

Condiţii de păstrare. La loc uscat ,ferit de lumină la t+5+18º

Mod de prezentare. Flacoane de sticlă cu 100 ml produs însoţit de prospectul de utilizare.

Termen de valabilitate. 2 ani

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<