Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Flunex 100 ml

Flunex 100 ml

0voturi

455Lei

IN STOCK

Cantitatea

Articol: VET001082
Porcine Câini Cabaline Bovine

Descriere

COMPOZIȚIA ȘI FORMA DE ELIBERARE
1 ml de Flunex conține flunixină meglumină - 83 mg (echivalent cu 50 mg de flunixină), precum și substanțe auxiliare.
În aparență, medicamentul este o soluție galbenă limpede. Medicamentul este produs în ambalaje de 100 ml în sticle de sticlă, sigilate ermetic cu dopuri de cauciuc și laminate în capace de aluminiu cu cleme pentru a controla prima deschidere.
PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE
Flunex aparține grupului de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Flunixin, care face parte din medicament, este un inhibitor neselectiv al ciclooxigenazelor (COX1 și COX2), inhibă sinteza prostaglandinelor E2 - mediatori inflamatori, care provoacă efectul său analgezic, antiinflamator, antipiretic și antitoxic. După administrarea parenterală, flunixina este absorbită rapid de la locul injectării și pătrunde în majoritatea organelor și țesuturilor, atingând o concentrație maximă în sânge după 5-45 de minute. Medicamentul se acumulează în focarul inflamator, oferind un efect terapeutic care durează până la 24 de ore. Flunixin se leagă de proteine ​​cu 99% și este excretat din organism în principal cu fecale și, într-o măsură mai mică, cu urină. animale, nu posedă proprietăți embriotoxice, teratogene și hepatotoxice.

INDICAȚII

Medicamentul este prescris ca agent antiinflamator, analgezic și antipiretic pentru boli obstetric-ginecologice, gastrointestinale, respiratorii, atât individual, cât și în combinație cu agenți antibacterieni; pentru boli ale aparatului locomotor pentru ameliorarea proceselor inflamatorii; pentru ameliorarea sindromului durerii de diferite etiologii la porci, cai, bovine

DOZE ȘI METODĂ DE APLICARE

Flunex se administrează intravenos la cai:

pentru boli ale aparatului locomotor - în doză de 1 ml la 45 kg din greutatea animalului o dată pe zi până când starea clinică a animalului se îmbunătățește, dar nu mai mult de 5 zile la rând;

pentru ameliorarea durerii în colici - în doză de 1 ml la 45 kg de greutate animală o dată, dacă este necesar, din nou după 24 de ore;

pentru endotoxemie, șoc septic și alte patologii asociate cu afectarea circulației sângelui în tractul gastrointestinal - la o doză de 0,2 ml la 45 kg de greutate animală, la fiecare 6-8 ore până când semnele clinice ale bolii scad, dar nu mai mult de 5 injecții.

La bovine, Flunex este utilizat o dată pe zi intravenos sau intramuscular pentru boli respiratorii, mastite acute și alte boli însoțite de inflamație acută, în doză de 2 ml la 45 kg greutate animală, în funcție de severitatea procesului inflamator, până când starea clinică a animalului se îmbunătățește, dar mai mult de 5 zile la rând. La porci, Flunex se utilizează odată intramuscular în gât pentru sindromul MMA și boli respiratorii la o doză de 2 ml la 45 kg de greutate animală.

Datorită reacției dureroase posibile, medicamentul nu trebuie administrat într-un singur loc animalelor mari într-un volum care depășește 5 ml și animalelor mici într-un volum care depășește 2,5 ml.

EFECTE SECUNDARE

Cu o utilizare și o dozare adecvate, efectele secundare nu sunt de obicei observate. La porci, se poate forma o umflare la locul injectării, care dispare complet în 14 zile. În caz de reacții alergice, utilizarea medicamentului este întreruptă și se prescrie un tratament simptomatic.

În caz de supradozaj la un animal, sunt posibile simptome de nefropatie, sângerări gastrointestinale, vărsături, acidoză, o creștere a conținutului de transaminaze hepatice în sânge. În acest caz, animalului trebuie să i se prescrie detoxifiere și terapie simptomatică.

CONTRAINDICAȚII

Hipersensibilitate individuală la medicament. Insuficiență renală, hepatică, cardiacă. Hipovolemie (excluzând endotoxemia sau șocul septic). Riscul de sângerare gastro-intestinală.

Administrarea intra-aortică a Flunex la animale, precum și utilizarea sa la pisici, este interzisă.

Utilizarea medicamentului nu este recomandată femeilor însărcinate, animalelor tinere cu vârsta sub 1,5 luni, precum și purceilor cu o greutate mai mică de 6 kg.

INSTRUCȚIUNI SPECIALE

Abatorizarea bovinelor este permisă nu mai devreme de 8 zile după administrarea intravenoasă și nu mai devreme de 35 de zile după administrarea intramusculară.

Abatorizarea cailor este permisă nu mai devreme de 8 zile de la ultima utilizare.

Abatorizarea porcilor pentru carne este permisă nu mai devreme de 24 de zile de la ultima aplicare.

Carnea animalelor care au fost ucise forțat înainte de expirarea perioadei de timp specificate poate fi folosită în hrana animalelor.

Laptele de vaci de lapte poate fi utilizat nu mai devreme de 60 de ore de la ultima utilizare a medicamentului. Laptele obținut înainte de expirarea perioadei specificate poate fi utilizat în hrana animalelor după fierbere.

Masuri de precautie

Când lucrați cu medicamentul, ar trebui să observați

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<