Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Eimeterm 2,5% 1L

Eimeterm 2,5% 1L

0voturi

1235Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001233
Păsări și animale decorative Păsări domestice
Eimeterm 2,5% , 50ml
78 Lei
Eimeterm 2,5% , 100ml
143 Lei

Descriere

Descriere produs

Eimeterm este un anticoccidian ce se indică puilor broiler, tineretului de înlocuire, curcilor, gîștelor și rațelor cu scop curativ-preventiv în caz de coccidioză, la apariția primelor simptome ale bolii.

Specie : Păsări

Compoziţie

Soluția Eimeterm  2,5 %  în 1 ml conține:
toltrazuril – 25 mg și adjuvanți: trietanolamin și polietilenglicol.

Indicaţii

Eimeterm soluție 2,5% se indică puilor broiler, tineretului de înlocuire, curcilor, gîștelor și rațelor cu scop curativ-preventiv în caz de coccidioză, la apariția primelor simptome ale bolii.
Eimeterm soluție 2,5% face parte din preparatele anticoccide din grupul triazintrionului.
Toltrazurilul din compoziția preparatului, posedă spectru larg de acțiune anticoccidă față de toate stadiile de dezvoltare intracelulară ( merogonii și gamogonii) coccidii ( eimerii), care parazitează la păsări, inclusiv Eimeria ecervulina, Eimeria brunetti, Eimeria mitis, Eimeria adenoides, Eimeria meleagrimitis, Eimeria anceris, Eimeria truncata inclusiv coccidiile rezistente la alte substanțe active.
Toltrazurilul blochează  enzimele respiratorii și posedă acțiune distuctivă asupra mitocondriilor și procesele divizării a nucleului coccidiilor, dereglînd procesul de formare a macrogametociților, provocînd moartea paraziților.
În urma administrării per orale a preparatului, toltrazurilul încet se absoarbe și își manifestă acțiune coccidiocidă  pe tunicile mucoase și submucoase a tractului gastro-intestinal. Din organism toltrazurilul se elimină nemodificat sau sub formă de metaboliți cu găinațul.
Eimeterm soluție 2,5% după gradul de impact asupra organismului , face parte din substanțele relativ toxice ( clasa 3 conform GOST 12.1.007-76), în doze recomandate nu provoacă la păsări reacții adverse și complicații, nu împiedică formarea imunității la coccidioză.

Doze şi mod de administrare

Eimeterm soluție 2,5% se administrează păsărilor în apa de băut 2 zile consecutiv, în doză de 7mg toltrazuril /1 kg masă corp(28 ml de preparat /100 kg masă corp), ceea ce este echivalent cu:

1 ml/1 l apă de băut, care se dă în consum timp de 48 ore sau

3 ml/1 l apă de băut, care se dă în consum cîte 8 ore timp de 2 zile.

În cazuri grave de boală , tratamentul se repetă peste 5 zile.
În timpul administrării Eimetermului soluție 2,5%, păsările e necesar să primească numai apă cu preparatul dat.

Contraindicaţii

Contraindicații spre administrare poate servi sensibilitatea individuală sporită la componentele preparatului.Se interzice administrarea  Eimeterm soluție 2,5% găinilor-ouătoare și tineretului de înlocuire nu mai tîrziu decît cu 2 săptămîni înainte de pontă, deoarece se acumulează în ouă.

Prezentare

Se prezintă preparatul ca o soluție transparentă, de culoare de la galben la maro ( se admite opalescență).Preparatul medicamentos se produce ambalat a cîte 5, 10, 20, 50 și 100 ml în flacoane din sticlă sau polimer de volum corespunzător, dotate cu capace-picurători și/sau capace swist-off cu sigil sau dopuri din cauciuc și căpăcele din aluminiu; a cîte 500 ml în flacoane din sticlă sau polimer, a cîte 1 l în sticle din polimer; a cîte 2,5; 3 și 5 l în canistre din polimer cu capac și sigil. Flacoanele a cîte 5, 10, 20, 50 și 100 ml au și ambalaj secundar-cutii din carton. Se permite producerea flacoanelor a cîte 50 și 100 ml fără ambalaj secundar. Fiecare ambalaj conține instrucțiune pentru administrare.

Condiţii de depozitare

A se păstra preparatul în ambalaj închis al producătorului, la loc ferit de lumină, aparte de produse alimentare și furaje, la T0C de la +5+250

Recomandari privind administrarea corectaSoluţia este foarte concentrată. După diluare, produsul devine limpede sau opalescent. Nu formeaza reziduri în dozatoarele de apă.

Termen de valabilitate

Valabilitatea preparatului cu respectarea condițiilor de păstrare în ambalaj închis al producătorului – 2 ani din data producerii, după deschiedere – 28 zile.Se interzice a fi folosit preparatul  cu termen expirat…

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<