Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
Antimedin 10 ml

Antimedin 10 ml

0voturi

494Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET001156
Pisici Câini

Descriere

Descriere produs

Antimedinul este prescris pentru câini și pisici, dacă este necesar, pentru a elimina efectele sedative și analgezice ale medicamentelor grupului α2-agonist (medetomidină, dexmedetomidină), precum și efectele secundare ale acestora asupra sistemelor cardiovasculare și respiratorii ale organismului.

Specie : Câini, pisici.

Compoziţie

Antimedinul ca substanță activă conține clorhidrat de atipamezol – 5 mg / ml și excipienți: clorură de sodiu, alcool benzilic și apă pentru injecție.

Indicaţii

Antimedin este utilizat pentru a elimina efectele sedative și analgezice ale medetomidinei la câini și pisici, precum și, dacă este necesar, elimina efectele secundare ale medetomidinei asupra sistemelor cardiovasculare și respiratorii. Antimedin este utilizat 15-60 minute după alfa2-agoniști. De obicei, efectul sedativ al medetomidinei sau al dexamedetomidinei este îndepărtat în 5-10 minute.

Doze şi mod de administrare

Antimedinul se administrează animalelor intramuscular o dată, într-o doză (ml / animal):

– câini – în doză egală cu doza administrată anterior de medetomidină / dexmedetomidină;
– pentru pisici – în doză egală cu 1/2 din doza administrată anterior de medetomidină / dexmedetomidină;

Antimedin, de regulă, este folosit o singură dată. Dacă este necesar, reutilizarea medicamentului este administrată după 10 – 15 minute în aceeași doză.După administrarea intramusculară, medicamentul este absorbit rapid, concentrația maximă de atipamezol în sânge este atinsă după 10 – 15 minute, timpul de înjumătățire este de 1 – 3 ore. În organism, atipamezolul suferă oxidare în ficat, o mică parte este metabolizată în rinichi; metaboliții sunt excretați în principal în urină.

Antimedinul din punct de vedere al efectului său asupra organismului aparține substanțelor cu pericol scăzut, este bine tolerat de animale în doze recomandate, nu are proprietăți embrotoxice, teratogene și hepatotoxice.

Contraindicaţii

Contraindicația pentru utilizarea Antimedinului este o sensibilitate individuală crescută a animalului la componentele medicamentului, insuficiență cardiacă, afectarea ficatului sau a funcției renale. Antimedin nu trebuie utilizat pentru a elimina efectele sedative ale medicamentelor altor grupuri farmacologice.

Precauţii

Antimedin nu este destinat utilizării animalelor productive.

Nu este permis amestecarea medicamentului Antimedin în aceeași seringă cu alte medicamente. Utilizarea de antagoniști ai receptorilor α2-adrenergici împreună cu anticolinergici sau medicamente cu efect cronotropic pozitiv poate provoca tahicardie excesivă.

Prezentare

Medicamentul este produs în sticle de culoare închisă 5, 10, 20, 50 și 100 ml, sigilate cu dopuri de cauciuc cu capace de aluminiu. Fiecare flacon este ambalat într-o cutie de carton complet cu instrucțiuni de utilizare.

Condiţii de depozitare

A se păstra preparatul medicamentos în ambalaj închis al producătorului, aparte de produse alimentare și furaje, la locuscat, ferit de raze solare directe, la T0+5+250

Valabilitate : 2 ani de la data producerii, după deschiderea flaconului – nu mai mult de 28 de zile

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<