Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.

Telefon

022011082

Ore de lucru

09:00 - 18:00

Telefon

022011082

0
 Toltarox 2,5% 1L

Toltarox 2,5% 1L

0voturi

1365Lei 1365Lei

Stoc Epuizat. Pagina Informativa.

Cantitatea

Articol: VET000762
Porcine

Descriere

Descriere produs 

Preparat antiparazitar folosit pentru prevenţia apariţiei semnelor clinice de coccidioză la purceii nou-născuţi (cu vîrsta de 3 – 5 zile) în ferme cu antecedente confirmate de coccidioză produsă de Isospora suis

Specie Suine (purcei cu vârsta de 3 – 5 zile).

Compoziţie

1 ml  conţine:

toltrazuril 50 mg, benzoat de sodiu 2,1 mg (E211) şi propionat de sodiu 2,1 mg (E281).

Indicaţii

Prevenţia apariţiei semnelor clinice de coccidioză la purceii nou-născuţi (cu vîrsta de 3 – 5 zile) în ferme cu antecedente confirmate de coccidioză produsă de Isospora suis.

Doze şi mod de administrare

Fiecare purcel trebuie tratat la vârsta de 3-5 zile cu o doză unică orală de 20 mg toltrazuril per kg greutate corporală, ceea ce corespunde cu 0,4 ml suspensie orală per kg greutate corporală.

Administrare orală. Tratament individual al fiecărui animal. Datorită cantitaţilor scăzute necesare în tratamentul individual al purceilor, se recomandă utilizarea unui echipament de dozare cu acurateţe a dozei de 0,1 ml. Agitaţi flaconul înainte de utilizare. Într-un focar de coccidioză, tratamentul are valoare limitată pentru purcei, deoarece aceştia deja prezintă leziuni la nivelul intestinului mic.

Precauţii

Similar altor antiparazitice, utilizarea frecventă și repetată a antiprotozoarelor din aceeași clasă terapeutică poate duce la dezvoltarea rezistenței.

Contraindicaţii Nu există.

Prezentare Toltarox este disponibil în cutie cu flacon de 250 ml suspensie orală

Condiţii de depozitare

A nu se lăsa la îndemâna și vederea copiilor.Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiții speciale de depozitare.A nu se utiliza după data expirării marcată pe ambalaj.Perioada de valabilitate după prima deschidere a flaconului: 3 luni.

Acțiune Toltrazuril este derivat de triazinona si actioneaza asupra coccidiilor din genul Isospora. Este eficace in toate stadiile de dezvoltare intracelulara ale coccidiilor, in merogonie (multiplicare asexuata) si gamagonie (faza sexuata). Dupa administrarea orala se absoarbe lent, avand o biodisponibilitate de ≥ 70%. Concentratia plasmatica maxima(Cmax) este de 14 mg/ml si apare dupa aproximativ 30 ore. Metabolitul principal este derivatul sulfonat al toltrazurilului, iar eliminarea care are loc prin fecale este lenta cu un timp de injumatatire de aproximativ 3 zile.

Timp de așteptare Carne și organe: 77 zile.

Interacțiuni cu alte medicamente Nu se cunosc…

NEWSLETTER

Inscriete la noutatile noastre

<