Inscriete la noutatile noastre
Livrăm gratuit în raza municipiului Chișinău comenzile ce depășesc valoarea de 500 lei.
Telefon
Adresați întrebarea D-vstra si medicul Vă va răspunde imediat ce va deveni disponibil.
Raspunsul specialistului:
Buna ziua !
Exista numeroase cauze de ce papagalul dumneavoastră nu-și poate susține echilibrul cum ar fi :
1. Deficite minerale sau de vitamine- o dietă deficitară care nu îi acoperă necesarul de Vitamine și minerale poate duce la slăbiciune .
2. Infecția virale- infecția cu virusul Newcastle poate provoca simptome neurologice și pierderea echilibrului.
3. Infectii bacteriene - animalul poate suferi de o infecție bacteriană acutizată care ii provoacă o stare de septicemie și de aceea devine apatic și nu-și mai susține echilibrul.
4. Traume- Papagalul s-ar fi putut lovi în zona capului in timpul zborului în cușcă care și i-au provocat deficiențele vestibulare de orientare.
Pentru a descoperi cauza reală este nevoie de un examen clinic de către un medic veterinar. Vă recomand să vă adresați la centrul medical veterinar universitar din Chișinău cu papagalul pentru examen și ulterior planificarea protocolului de tratament.
Raspunsul specialistului:
Buna ziua !
Toate semnele descrise de Dvs indică o inflamație în zona bărbiei. Cel mai probabil s-ar fi lovit de portița sau marginile cuștii în timpul călătoriei . Scurgerile negricioase din nări ar putea însemna că s-ar fi lovit la nas și a fost o microhemoragie intranazală, dar nu ar trebui să fie ceva grav.
Cel mai bine ar fi sa va adresați la un medic veterinar pentru un consult pentru a constata că este în regulă și starea nu se va agrava. Cel mai probabil pentru inflamația la bărbie vi se va prescrie o cremă antiinflamatoare.
Încercați data viitoare să puneți o pătură mai moale in cușcă sau dacă este stresat pe drum să folosiți niște anxiolitice.( sub prescripția medicului veterinar).
Sănătate la animăluț!
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
În Chișinău puteți să vă adresați la centrul medical veterinar universitar al Facultății de medicină veterinară din cadrul UASM/UTM sau la Grădina Zoologică.
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Căile de trnasmitere sunt prin sânge, salivă sau prin contact sexual. Întradevăr cel mai frecvent pisicile se infectează de la răni prin mușcături sau zgârâieturi profunde.
Virusul care provoacă FIV este un virus foarte sensibil la factorii din mediul înconjurător și este slab rezistent. Asa că nu există riscul de a fi transmis prin aer sau de pe haine.
Pisicile pot trăi bine daca pisica infectată este sterilizată și ambele nu prezintă un comportament agresiv, dar luând în considerare aspectul ca pisicul e mic și e cineva nou în casă, cu siguranță vor dori ă se cunoască și să se joace. Comportamentul pisicilor poate fi imprevzibil pentru noi și niciodatp nu putem ști cu siguranță cum se va comporta pisica și dacă nu va fi agresivă.
Totuși, cel mai bine ar fi să fie ținute separat fără să aiba vreun contact pentru a omite șansa de contaminare.
Sănătate!
Raspunsul specialistului:
Bună ziua!
Această condiție se numește Criptorhidism.
Dacă ați decis să vă sterilizați animalul, se va face orhidectomie unilaterală pentru testiculul vizibil și laparatomie abdominală sau inghinală pentru testicului reținut. Nu este o operație complicată. Aceasta se face sub anestezie generală și cu analgezie asociată.
Fiecare medic veterinar își stabilește prețurile pentru manopera sa, așa că vă recomand să vă adresați la Centru Medical Veterinar Universitar al Facultății de Medicină Veterinară din Chișinău pentru consultație și chirurgie.
Inscriete la noutatile noastre